Habosduda sütemény

Habosduda sütemény

A helyi érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása:

Leggyakrabban esküvőkön un. kínáló süteményként készítették a vendégek fogadására. De ünnepeken is gyakran sütötték a faluban.

Mogyoród Értéktár

A sütemény receptje:

1 kg_ liszt, 1 cs. Ráma margarin, 6 tojás sárgája, 1 evőkanál ecet, kevés só, annyi tej, hogy rétestészta állagú legyen. Kinyújtás után csíkokra vágjuk és a sütőformára tekerjük és sütőben megsütjük. Kezdetben jobb híján kukorica szárából csinálták a sütőformát_ Ma már természetesen fém sütőformára tekerik fel..

„ A weboldal az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg
a HUNG-2020 kódjelű "Mogyoródi Népviselet" c. pályázat keretében.”